intresserade deltagare

Verksamhetsträff Region Norrland

Verksamhets/-diagnosträff för region Norrland den 20-21 april på Bollnäs folkhögskola.

Reumatikerdistrikten i Norrbotten, Västerbotten, Jämtland, Västernorrland, Dalarna och Gävleborg och deras föreningar träffades under två välfyllda föreläsningsdagar.

Reumatolog Britt-Marie Nyhäll-Wåhlin inledde med en föreläsning om hjärt-/kärlsjukdomar vid reumatiska sjukdomar.

Birgitta Gradén från ABF föreläste om vikten av att arbeta i nätverk.

Distriktsläkare Annika Hässler, med specialitet långvarig smärta, berättade om olika tolkningar av smärta och poängterade att det är bara är den som har smärta som kan definiera den.

Som avslutning på dagen fick deltagarna prova på anpassad Zumba. Musik, glädje, skratt och träning fick deltagarna att våga delta på sitt eget vis.

Andra dagen inleddes med en föreläsning med Agneta Hedman, möte mellan människor som får oss att växa och utvecklas.

Efter det så var det dags för lite påfyllnad av kunskap om ledarskap med Jan-Åke Lindgren.

Som avslutning på helgen kom Kurt-Arne Edling från räddningstjänsten och informerade om hjärt-/lungräddning och demonstrerade hur en hjärtstartare fungerar. En angelägen föreläsning eftersom många reumatiker riskerar hjärt-/kärlsjukdomar med anledning av sin sjukdom.

 

 

 

 

 

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.